Björn Daehlie berättar om projektet

I dagarna har Björn Daehlie varit på plats för att inspektera projektet. Åre visade sig från sin bästa sida med sol, vindstilla och fantastiskt före i både backar och längdspår. Projektet löper på i bra fart och snart är det dags för officiell säljstart. Fram till och med vecka 9 är redan 22 av 46 lägenheter förhandsreserverade.

Shoowroom klart till påsk

För att visa vår ambition att endast arbeta med högklassiga material och inredning kommer vi under påsken att öppna vårt showroom i anrika Bräckegården som ligger precis bredvid där View kommer uppföras. Det är med andra ord på klassisk mark i Åre som första etappen om 46 av totalt 119 lägenheter kommer att stå inflyttningsklara lagom till julen 2021. I showroomet kommer du både kunna se och känna på de olika materialval som går att välja men även få en känsla för platsen och den fantastiska utsikten.

Inspektion av skidväg till View

Solen har hittat till byn och sportlovsfirarna njuter av fina dagar. Renoveringen av Bräckegården är inne i sitt slutskede och framåt våren kommer Views showroom stå klart i den gamla anrika byggnaden. Här kommer det gå att både få se och röra på den inredning som kommer finnas i View lägenheterna. Idag har vi inspekterat skidvägen in till View. Den kommer att gå under E14 och gör att View får "ski in".

Arkitektur med öga för detaljer

När jag såg det planerade området för View var min första tanke att detta kommer att bli något speciellt. Beläget vid södersluttningen mot Åresjön, lite avskilt från övrig bebyggelse och med ett glidavstånd till VM 8:ans dalstation. Området har verkligen de optimala förutsättningarna för att bli det mest attraktiva boendet i Åre.

På klassisk Åremark bygger vi fem huskroppar som i varierande höjd och riktning formar en egen by med en egen karaktär. Här möter de nya och moderna byggnaderna den anrika Bräckegården med dess ekonomibyggnader.

Lägenheterna har högsta standard och är utrustade för en aktiv tillvaro. Storleken på lägenheterna varierar liksom antalet rum. Samtliga lägenheter ovan markplanet har balkonger som delvis är inglasade och de generösa glaspartier får uterum och innerum att växa ihop. En av Views största fördelar är utsikten och den kommer verkligen till sin rätt med tanke på balkongernas utformning och placering.

Färg och materialval i View har inspirerats av den fjällnära natur som omger ditt nya boende. Jordnära och lugna färger som ger kropp och sinne ro. Efter en dag på fjället blir din avkoppling optimal.

View Åre är anpassat för ett boende med olika inriktning. En fritidslägenhet för ett aktivt liv med cykling, skidåkning och vandring eller en permanent lägenhet med ett lugnt avskilt läge med fantastisk utsikt. Det finns något för alla.

Arkitekt Rolf Bergsten

Dec. 2019 – Bygget är igång

Snökanonerna arbetar för fullt. De sanna skidentusiasterna njuter av de nyöppnade pisterna innan säsongen drar igång på allvar. Runt Bräckegården där View ska uppföras är det febril aktivitet. Marken ska förberedas inför byggstart på allvar och renovering av den anrika Bräckegården är i full gång.

Bräckegården, en del av Åres historia

På klassisk mark i Åre kommer första etappen av totalt 119 exklusiva lägenheter stå inflyttningsklara lagom till julen 2021.  

Låt oss blicka tillbaka för ett ögonblick. Området kring Bräckegården där View ska uppföras har varit bebyggt sedan slutet av 1700-talet. Det är således historisk mark du beträder när du för första gången öppnar dörren till ditt nya boende i Åre. Vi tänker oss att det klassiska Åre möter det moderna – där bonden Jonas Andersson i mitten av 1800-talet samlade sitt korn i ladan, där kan du blicka ut mot Nationalarenan och Åresjön med Renfjället i bakgrunden.

Nyhetsbrev