Intresseanmälan & reservation

Vi tar nu emot reservationer för de 59 nya lägenheter i View Åre Horizon. Har ni frågor om lägenheterna i View eller intresserade av annat boende i Åre är ni hjärtligt välkomna att kontakta Jonas Fagergren, Svensk Fastighetsförmedling Åre, 070- 293 35 21, jonas.fagergren@svenskfast.se

Så här ser vår process för intresseanmälningar och reservationer ut:

1) Besök vår prislista med bofaktablad (du klickar på lägenhetsnumret för att få fram filen).

2) Kontakta Jonas på Svensk Fastighetsförmedling Åre för att göra din reservation i View Åre Horizon.

Jonas Fagergren jonas.fagergren@svenskfast.se, 070-293 35 21

Vid säljstart finns all information om lägenheterna här på hemsidan. Du hittar alltid ritningar, bilder, prislistor och teknisk information om bostäderna.

Förhandsavtal

Ett förhandsavtal är ett avtal mellan dig och bostadsrättsföreningen avseende en framtida överlåtelse av bostaden. Avtalet är bindande och innebär att du kommer att få tillträde till bostaden i enlighet med avtalet. Det är nu köpet genomförs även om bostaden inte är färdigbyggd.

Svensk Fastighetsförmedlings mäklare ställer i ordning förhandsavtalet digitalt när ni som köpare får signera via en hemsida där ni har fem dagar på er att signera.

Om du inte har signerat avtalet under angiven tid, eller om du väljer att avstå från att skriva avtal inom kontraktsskrivningstiden, förlorar du din plats i kön. 

Kvarvarande lägenheter blir därefter tillgängliga till försäljning enligt ”först-till-kvarn”-principen, dvs. tillgängliga lägenheter säljs till den som först anmäler sitt intresse utan något krav på köplats eller turordning.

Upplåtelseavtal

Nu blir du medlem i föreningen och ett upplåtelseavtal skrivs. Det innebär att bostaden kan överlåtas även om den inte är tillträdd och inflyttad ännu. Avtalet upprättas normalt 1-2 månader innan tillträdet och inflyttningen. 
Här betalar du 10% av lägenhetens pris.

Slutbesiktning

Innan du får tillträde till bostaden kommer en slutbesiktning att göras, normalt ca 14 dagar innan inflyttningen.  En opartisk besiktningsman går då igenom bostaden och eventuella åtgärder görs därefter.

Tillträde & inflyttning

Nu får du tillträde till bostaden och kan flytta in. Ert nya liv i bostaden kan börja. Nycklar och information lämnas över till dig. Nu ska du betala slutlikviden och teckna en hemförsäkring. Preliminärt inflyttningsdatum för View Åre Horizon är kvartal 4 2024.

Garantibesiktning

Två år efter slutbesiktningen kallar bostadsrättsföreningen till en garantibesiktning av bostaden. Det görs som en extra säkerhet för dig som köpare.