Intresseanmälan

Intresseanmälningar samlas in för att kunna ge information till de som är intresserade, både innan och efter säljstart. Det är viktigt att du lämnar ditt namn, e-mailadress och telefonnummer för att snabbt kunna få information och få möjlighet att boka vid säljstarten. Är ni två som är intresserad av att köpa en bostad anmäler sig en av er. 
Intresseanmälan innebär inte att du förbinder dig till något och du kan när som helst tacka nej eller gå ur kön.

Intresseanmälningar görs på följande tre sätt:

1/ Fyll i formuläret nedan.
2/ I bostadsväljaren (när den är klar) fyller du i dina uppgifter direkt för den lägenhet du är intresserad av.
3/ Svensk Fastighetsförmedling via mejl sf.are@svenskfast.se

Säljstart april 2020

Vid säljstart ska all information om lägenheterna finnas på projektets hemsida. Här finns det ritningar, bilder, prislistor och teknisk information om bostäderna.

Kösystem
Enkel och tydlig köpprincip. Ju tidigare du registrerar dig, desto större valmöjlighet har du när du ska välja bostad. En intresseanmälan gör att du får ett ködatum som är samma som ditt anmälningsdatum. 

Om inte den ekonomiska kalkylen är klar, tecknas här bokningsavtal och en bokningsavgift om 25 000 kr erläggs. Är kalkylen klar går man vidare till förhandsavtal enligt punkt nedan.

Förhandsavtal

Ett förhandsavtal är ett avtal mellan dig och bostadsrättsföreningen avseende en framtida överlåtelse av bostaden. Avtalet är bindande och innebär att du kommer att få tillträde till bostaden i enlighet med avtalet. Det är nu köpet genomförs även om bostaden inte är färdigbyggd.

Svensk Fastighetsförmedlings mäklare bokar tid för avtalsskrivning enligt turordningen. Avtalsskrivningen sker normalt inom fjorton dagar efter säljstart.

Om du inte är tillgänglig för vår mäklare under angiven tid, eller om du väljer att avstå från att skriva avtal inom kontraktsskrivningstiden, förlorar du din plats i kön. 

Kvarvarande lägenheter blir därefter tillgängliga till försäljning enligt ”först-till-kvarn”-principen, dvs. tillgängliga lägenheter säljs till den som först anmäler sitt intresse utan något krav på köplats eller turordning.

Upplåtelseavtal

Nu blir du medlem i föreningen och ett upplåtelseavtal skrivs. Det innebär att bostaden kan överlåtas även om den inte är tillträdd och inflyttad ännu. Avtalet upprättas normalt 3-6 månader innan tillträdet och inflyttningen. 
Här betalar du 10% av lägenhetens pris.

Slutbesiktning

Innan du får tillträde till bostaden kommer en slutbesiktning att göras, normalt ca 14 dagar innan inflyttningen.  En opartisk besiktningsman går då igenom bostaden och du som köpare är välkommen att delta.

Tillträde & inflyttning påsken 2021

Nu får du tillträde till bostaden och kan flytta in. Ert nya liv i bostaden kan börja. Nycklar och information lämnas över till dig. Nu ska du betala slutlikviden och teckna en hemförsäkring.

Garantibesiktning

Två år efter slutbesiktningen kallar bostadsrättsföreningen till en garantibesiktning av bostaden. Då går man tillsammans igenom om det är något som behöver åtgärdas i bostaden. Det görs som en extra säkerhet för dig som köpare.