Upptäck Åres många skepnader

Från att ha varit en kurort känd för sin rena och klara luft där den största sporten som utövades var curling är Åre idag en destination av internationell standard året runt.  

Åres vision är att bli Europas bästa åretrunt-destination – och man är på god väg. Nu har du chansen att uppleva den visionen på plats när du vill, året runt. View ger dig de bekvämligheter som krävs för att du ska kunna njuta av skidåkning på vintern eller fjällvandring och cykling på sommaren. En av Views allra största fördelar är närheten. Närheten till Åre by med restauranger och folkliv men framförallt närheten till välpreparerade pister – åtta i åttan har aldrig varit enklare än nu.*  

*Åtta i åttan – ett klassiskt Åreuttryck; att vara först i VM-åttan klockan åtta på morgonen är något som alla skidfantaster strävar efter.  

Att ta sig till Åre

Det finns flera möjligheter för dig när du ska planera din resa till Åre. Det viktigaste är att du känner dig bekväm med det resealternativ som du väljer. 

För den flexible är bilen det bästa alternativet, med bil kan du med fördel utforska nya fjäll och dalar i västra Jämtland. Varför inte en dagstur till Vålådalen eller Storulvån? Från den internationella pulsen i Åre till stillheten på kalfjället.  Att resa till Åre med tåg är ett alternativ som ligger i tiden, du reser bekvämt och kommer fram utvilad. Från stationen i Åre tar du dig enkelt till View med taxi som du har möjlighet att förbeställa i samband med din tågresa. Om du vill optimera din tid flyger du till Östersund/Åre flygplats på en knapp timme och från flygplatsen tar du antingen flygtaxi eller flygbuss till Åre.  Under din vistelse kan du ta dig runt med hjälp av de skidbussar som trafikerar hela Åredalen. Du kan lugnt låta din bil stå under en större del av din vistelse.  

Service i toppklass

Om du behöver komplettera din utrustning under din vistelse i Åre är du definitivt på rätt ställe. Oavsett om du vill köpa, hyra eller få dina skidor vallade och slipade så finns expertisen runt knuten.  

Ditt liftkort köper du bekvämt via nätet innan ankomst. Om du inte har den möjligheten har Skistar ett antal försäljningsställen där du också kan få tips och råd inför din vistelse, allt för att maximera din fjällsemester, sommar som vinter. Undvik besväret med att ta med din cykel under sommarhalvåret, hyr en nyservadcykel utifrån dina behov på plats – enklare kan det inte bli! 

Aktiviteter året runt

Skidåkning är det som främst lockar i Åre. Nypistade backar i Åre eller turåkning i det storslagna Ullådalen? Du väljer utifrån dagsform och väder.  

Oavsett om det är skidåkning på längden eller tvären finns ett stort utbud nära dig. Åre bjuder på en enorm variation när det gäller svårighetsgrader i de välpreparerade pisterna. Om du behöver fräscha upp dina skidkunskaper eller avancera till nästa nivå finns ett stort utbud av skidskolor. Sommartid har Åre vuxit fram som ett naturligt centrum för cykling, både när det gäller downhill och stigcykling. Naturens spa finns i en fjällmiljö nära dig, tänk dig ett svalkande dopp i en klar fjällsjö efter en vandring i sommartid.  

Åres folkliv

Din dag tar inte slut efter sista svängen i backen eller när solen gått ner över Mullfjället. Då vaknar Åre by till liv med sitt myller av restauranger och shopping i toppklass. 

Här kan du välja mellan klassisk gulaschsoppa eller trerättersmiddag med utvalda viner med det lilla extra, barhäng eller vita dukar. Utbudet är brett och du kommer inte att bli besviken. Åre är känt för sina små butiker med utmärkt service, nattklubbarna levererar den svenska artisteliten till lång fram på småtimmarna. Åre är en fjällby med storstadspuls och det självklara valet för dig som vill ha det bästa av två världar.